Prvý novorodenec v Prešovskom kraji v roku 2004 sa narodil vo Svidníku

09.01.2004 Celý región

Dievčatko Karolína, ktoré prišlo na svet minútu po polnoci 1. januára na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice s poliklinikou (NsP) armádneho generála...
Dievčatko Karolína, ktoré prišlo na svet minútu po polnoci 1. januára na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice s poliklinikou (NsP) armádneho generála Ludvíka Svodobu vo Svidníku je prvým novorodeniatkom v Prešovskom kraji v Novom roku 2004. Mamičkou bábätka o hmotnosti 3240 g a dlhého 50 cm je Ivana Gajdošová z obce Radoma v okrese Svidník. Išlo o jej tretí pôrod. Obe sa cítia podľa informácií službukonajúceho lekára dobre a sú zdravotne v poriadku.
Na svidníckej pôrodnici zaznel plač nového človiečika ešte aj pol hodiny po polnoci a mamičke zo Stropkova sa narodil chlapec (3220 g a 50 cm).

V krajskom meste na novorodeneckom oddelení A, tzv. starej pôrodnici, Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana uzrel svetlo sveta 27 minút po polnoci Jozef Balog, ktorého matka býva v Prešove. Ide o jej druhý pôrod a dieťa vážiace 3100 g a dlhé 50 cm je v poriadku. Päť minút pred siedmou hodinou sa tu narodila Alexandra Valenčinová 43 cm a o minútu na to sa prihlásila jej sestra Romana. Pre ich matku z Hubošoviec z okresu Sabinov bol to štvrtý pôrod. Rodička je v poriadku, i keď lekári museli jej urobiť cisársky rez. Dievčatká len vzhľadom na svoju hmotnosť 1900 g a 1950 g boli umiestnené na jednotku intenzívnej starostlivosti.
Vo vranovskej NsP sa 40 minút po polnoci narodil Márii Pohlodkovej zo Skrabského v okrese Vranov nad Topľou chlapec (3080 g, 51 cm) a takisto prvorodičke zo Zamutova o 6. 30 h dievčatko. V NsP Poprad sa o 1. 32 h narodil prvorodičke z Popradu-Matejoviec syn (3720 g, 52 cm). V NsP Vojtecha Alexandra v Kežmarku zaznamenali prvý tohoročný pôrod o 8. 30 h. Matke zo Strání pod Tatrami v okrese Kežmarok sa narodil syn (3200 g, 49 cm).

(jj)
 

Vyberte región